Descriere

culorile-romaniei_COPRETACulorile României este o comunitate eterogenă ce cuprinde oameni care doresc o viață plină de culoare, instituții de etnografie, artă, design, arhitectură, alături de muzee, administrații locale și ONG-uri. Lângă noi vin asociațiile care militează pentru readucerea culorii în casele românilor și-n viețile lor.

Culorile României este un proiect care ne unește și ne motivează să ne bucurăm de această țară frumoasă și de culorile ei unice. Suntem hotărâți să mobilizăm vecinătățile acestei comunități prin mesajul „Redescoperă culorile României!”, din dorința de a alunga griul, anostul și kitsch-ul din orașele și satele noastre.

Nu în ultimul rând, în Comunitate sunt oameni care au muncit în mod concret pentru culorile și tradițiile românești, cei pe care îi numim Ambasadorii Culorilor, modele de urmat din domenii precum pictură sau fotografie, meșteșug popular, arhitectură, design de interior și creație de modă, învățământ universitar.

Suntem diferiți, dar avem în comun dorința și puterea de a reda României culoare. Și dorim ca, prin culoare, să reînviem urbanul și ruralul din țara noastră, să readucem expresivitatea și vivacitatea în mijlocul comunităților.