[Concurs încheiat]
Noi te premiem.
Tu, spune-ne povestea…

[Concurs încheiat]  Noi te premiem. Tu, spune-ne povestea…

Saptamana ambasadorului

SILVIA FLOAREA TOTH

Redescopera Culorile Romaniei si intra in concursul „Noi te premiem. Tu, spune-ne povestea…”.

 Pe Silvia Floarea Toth am descoperit-o intr-un grup de colectionari de costume traditionale. Absolventa de filologie, Silvia a fost pasionata mai intai de fotografie si abia acum cativa ani a devenit colectionar si restaurator de costume populare vechi.

Ne-a cucerit pe toti cu simplitatea, sinceritatea si franchetea ei si in acelasi timp cu hotararea si incapatanarea prin care vrea cu tot dinadinsul sa convinga romanii ca trebuie sa aprecieze satul romanesc traditional la fel de mult ca orice alta civilizatie plina de istorie si farmec.

Fragila la prima vedere, Silvia Floarea Toth umple spatiul din jur cand vorbeste despre satul in care a crescut Mocod, judetul Bistrita si despre oamenii locului, despre familia sa, despre mestesuguri, despre obiceiuri si despre portul popular pe care satenii il respecta ca acum cateva sute de ani.

Ca ambasador, Silvia emana forta si convinge oamenii ca a pretui traditia este o obligatie morala a oricarui roman care isi iubeste tara. Desi munceste saptamani in sir pentru a reconditiona obiecte traditionale pe care le cauta alte saptamani in sir, Silviei ii place sa daruiasca din ceea ce detine oamenilor care apreciaza.

 In calitate de ambasador al proiectului CULORILE ROMANIEI, Silvia Floarea Toth a decis sa ofere un obiect traditional, autentic unui membru al comunitatii si va invita la CONCURS.

 Tot ceea ce aveti de facut este sa postati pe pagina de facebook fotografia unui obiect traditional pe care il aveti in casa si sa scrieti povestea lui.

 Silvia va premia cea mai emotionanta istorie a voastra.

Regulament