Policolor lansează proiectul “Redescoperă culorile României”
- Compania susţine cu materiale renovarea artistică a două staţii de metrou din Bucureşti şi a caselor decorate cu motive tradiţionale din Ciocăneşti, desemnat în 2014 cel mai frumos sat dn Români.
- Policolor invită personalităţile care folosesc culoarea în viaţa profesională să intre în Clubul Ambasadorilor Culorii, parte din proiectul Redescoperă culorile României.
- Investiţia companiei în proiectul de anvergură naţională este estimat la minim 250.000 de euro, reprezentând materiale specifice.
Bucureşti, 29 aprilie 2015: Compania Policolor lansează, având ca parteneri Metrorex SA şi primăria Ciocăneşti, desemnat în 2014 cel mai frumos sat din România proiectul “Redescoperă culorile României”, campanie naţională prin care vor fi susţinute proiecte unice în România, având ca numitor comun două valori importante: tradiţia şi inovaţia. Proiectul face parte din Campania prin care Policolor, cel mai longeviv brand de lacuri şi vopsele din România marchează aniversarea a 50 de ani de funcţionare nenîntreruptă.
“Aniversăm 50 de ani de existenţă, moment de bilanţ şi reconfirmare a promisiunii faţă de comunitatea în care activăm şi faţă de noi înşine. <<Redescoperă culorile României>>, proiectul pe care îl lansăm astăzi este pus în slujba tradiţiei şi a inovaţiei, două valori pe care Policolor şi le-a asumat încă de la înfiinţare şi care sunt astăzi mai actuale decât oricând”, a declarat Ion Florescu, preşedintele Consiliului de Administraţie Policolor.
“Redescoperă culorile României” are ca obiective principale susţinerea cu materiale a două proiecte care sunt unice în România şi construirea unei comunităţi ai cărei membri pun în valoare România prin culori , în viaţa personală şi profesională.
Investiţia Policolor în proiect este estimată la minim 250.000 de euro pentru anul în curs şi constă în furnizarea de către Policolor a materialelor, vopselei şi pigmenţilor necesari pentru renovarea şi punerea în valoare a obiectivelor de interes public stabilite.
„Policolor înfrăţit cu Ciocăneşti”
Policolor va furniza pigmenţi pentru renovarea a 180 din cele 700 de case decorate cu motive tradiţionale din comuna Ciocăneşti, judeţul Suceava, comună desemnată în 2014 “Cel mai frumos sat din România”. Compania va oferi de asemenea materiale pentru renovarea Muzeului Etnografic din comună şi a Muzeului Ouălor Încondeiate iar
parteneriatul cu autoritatea locală a fost parafat printr-un “Protocol de înfrăţire” între Policolor şi localitate. Casele renovate vor fi finalizate şi vor aştepta turiştii la jumătatea lunii august când comuna Ciocăneşti este gazda Festivalului Păstrăvului şi a concursului de plutărit pe Bistriţa Aurie.
“Păstrarea tradiţiei este o datorie a tuturor şi a fiecărui român în parte pentru a nu ne uita istoria. Fiecare membru al comunităţii noastre face eforturi pentru a conserva cât mai bine istoria comună de aceea nu putem decât să ne bucurăm când suntem invitaţi să fim parte din astfel de proiecte. Ne dorim ca acest proiect să fie un proiect care să fie urmat şi de alţii, şi când spun asta nu mă gândesc strict la comuna noastră ci la multele locuri ale acestei ţări care abundă de tradiţie”, a declarat Radu Ciocan, primar al comunei înfrăţite cu Policolor.
„Culorile României la metrou”
Cel mai longeviv producător de lacuri şi vopsele va susţine proiectul de renovare a două dintre staţiile metroului bucureştean şi de transformare a vestibulului şi spaţiilor de aşteptare ale acestora în veritabile obiective turistice.
”Culorile României la metrou”este proiectul prin care Metrorex pune la dispoziţie spaţiul, Policolor furnizează materialele necesare iar proiectul creativ şi implementarea lui va fi asigurată de studenţi şi cadre didactice ai Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu şi de membri ai Asociatiei Absolventilor Urbanisti si Peisagisti din Romania.
Lucrările artistice propuse de studenţi vor fi analizate de un juriu format din reprezentanţi ai Policolor, Metrorex, Facultate şi experţi independenţi iar proiectul desemnat câştigător va fi premiat de Policolor. Pentru asigurarea infrastructurii tehnice, în proiect s-a alăturat şi divizia din România a companiei americane AtlasCopco. Renovarea primei staţii va fi finalizată conform programului stabilit de parteneri pînă la finalul lunii iulie.
“Am căutat proiecte unice care ar avea nevoie de ajutorul nostru şi am găsit două. Primul proiect în care ne vom implica este comuna Ciocăneşti din judeţul Suceava, desemnată în 2014 cel mai frumos sat din România, loc în care tradiţia a fost liant pentru a menţine unită comunitatea. Cel de-al doilea proiect este metroul bucureştean, un proiect de interes public care la momentul lansării lui a reprezentat o inovaţie absolută pentru România. Ne onorează încrederea pe care am primit-o din partea partenerilor de proiect pentru a da curs propunerii noastre. La fel de mult ne onorează deschiderea cu care au primit provocarea studenţii şi cadrele didactice din Facultatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu”, a declarat Marius Văcăroiu, director general executiv Policolor.
Clubul „Ambasadorii culorii”
A doua direcţie importantă a proiectului “Redescoperă culorile României” implică persoane şi personalităţi din România care folosesc culoarea zi de zi în viaţa profesională şi personală.
“Pentru că proiectul nostru este un îndemn adresat celor care pun preţ pe culoare în vieţile personale, am pus bazele clubului de <<Ambasadori ai culorii>>, în care numitorul comun îl constituie dorinţa şi puterea de a promova culorile României. Până la finalul campaniei, fiecare ambasador va oferi comunităţii formate pe platforma proiectului-website şi pagina dedicată în social-media – lucrări de autor, cunoştinţe legate de pasiunea lor, ii autentice, work shop-uri de fotografie, proiecte de arhitectura customizate, sfaturi de design interior”, a explicat Alexandra Rusu, director de marketing Policolor.
Clubul Ambasadorilor culorii numără la lansarea proiectului 8 membri: Sorin Onisor – fotograf specializat în peisaje româneşti, Sebastian Guţă – architect, preşedinte al Asociaţiei Absolvenţilor Urbanişti şi Peisagişti din România, Silvia Floare Toth- artist popular, Adela Pârvu, blogger şi designet de interior, Adrian Păun, architect specializat în renovarea caselor în stil neoromânesc, Gheorghe Tomoiagă, meşter popular, susţinător al tradiţiei din Ciocăneşti, Auras Mihaiu, fotograful care a câştigat premiul Romania National Award în cadrul ediţiei 2015 a Sony World Photography, Luminiţa Nicoliţa, elevă, câştigătoare a numeroase concursuri de încondeiat ouă.
“Suntem bucuroşi pentru oportunitatea de a lucra un proiect important atât datorită dimensiunilor cât mai ales a impactului pe care il va avea asupra tuturor celor care călătoresc cu metroul. Este o provocare şi o onoare să creăm un proiect care în final va fi jurizat de milioane de români. Ne bucurăm că Policolor a avut încredere să ne ofere acest proiect care constituie o veritabilă provocare deopotrivă pentru studenţi şi cadre didactice, arhitecţi şi urbanişti”, a declarat Sebastian Guţă, preşedintele Asociaţiei Absolvenţilor Urbanişti şi Peisagişti din România.
„Colorăm 50 de case din România”
“Redescoperă culorile României” este un îndemn adresat tuturor românilor. Pentru aceasta, compania va lansa la finalul lunii mai pe paginile dedicate şi în reţelele de socializare un concurs cu 50 de premii constând în vopsea necesară pentru reamenajarea unei locuinţe medii de 55 de mp. Câştigătorii concursului vor avea posibilitatea să-şi redecoreze locuinţele beneficiind de sfaturile avizate ale ambasadorilor culorii.
Proiectul de responsabilitate socială „Redescoperă culorile României îşi propune să construiască o comunitate puternică în mediul online, să informeze pas cu pas despre fiecare acţiune din proiect şi să interacţioneze în timp real cu membri comunităţii astfel formate prin intermediul portalului de campanie: www.culorileromaniei.ro şi a paginii special create în reţeaua de socializare facebook la adresa: https://www.facebook.com/CulorileRomaniei?ref=hl.
*******
Proiectul “Redescoperă culorile României” continuă programul de acţiuni de responsabilitate socială pe care Policolor îl derulează anual. Numai în 2014, Campania “15 ani de Spor, 15 proiecte pentru comunitate” a traversat România. Lista proiectelor în care Policolor s-a implicat activ şi care au fost finalizate în 2014 include: reabilitarea/ reamenajarea secției de Pediatrie Spitalul Județean Bacău, refugiul montan Padina, renovarea Școlii Generale din comuna Holdea, renovarea atelierului B4 din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, din București, pregătire practică a studenților Facultății de Construcții București, în cadrul programului ”O zi în lumea culorilor”, proiectul Culori şi zâmbete derulat de Poliţia Locală Arad,renovarea mai multor grădinițe, centre de zi pentru copii, săli de sport, stadion etc.
Despre noi:
Policolor, producător de lacuri şi vopsele cu tradiție in România, aniversează anul acesta 50 de ani de existență. Compania oferă în prezent soluţii şi produse structurate în patru categorii: Policolor Arhitectural (soluţii pentru decorarea şi finisarea casei), DEKO Professional (sisteme profesionale pentru construcţii, amenajări şi sisteme complete de termoizolaţie), Policolor Automotive (sisteme complete pentru refinisarea autovehiculelor) şi Industrial Coatings (produse destinate acoperirilor industriale cu arie largă de aplicabilităţi). Produsele Policolor sunt prezente în peste 3.000 de magazine de retail tradiţional, în marile reţele de bricolaj din România și în peste 1.000 de service-uri din țară. Compania dispune în prezent de o reţea de 9 magazine proprii.
Despre parteneri:
- SC Metrorex SA este compania care administrează singurul mijloc de transport subteran din România, metroul bucureştean. Primul tronson de al magistralei I de metrou din România, dat în folosinţă în noiembrie 1979, însuma o cale de rulare de 8,1 km între staţiile Semănătoarea şi Timpuri Noi. În prezent, metroul bucureştean înseamnă 4 linii de metrou, care însumează 69,2 km şi 51 de staţii. Zilnic, metroul bucureştean este folosit de aproape 700.000 de călători.
- Ciocăneşti sau comuna muzeu este situată în judeţul Suceava, pe drumul care leagă Bucovina de Maramureş, cele două sate incluse Ciocăneşti şi Botoş însumând aproximativ 700 de familii. Ciocăneşti este singurul sat din România în care locuitorii îşi decorează locuinţele folosind modele tradiţionale, după modelul ouălor încondeiate. Comuna a fost desemnată Cel mai frumos sat din România în 2014, în cadrul concursului anual organizat de către Asociaţia celor mai frumoase sate din România.
- Asociaţia Absolvenţilor Urbanişti şi Peisagişti din România este o organizaţie neguvernamentală care activează în cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu. Asociaţia a fost înfiinţată în anul 2013 şi are ca obiectiv principal promovarea şi susţinerea absolvenţilor cu studii de licenţă-urbanişti şi urbanişti-peisagişti ai Facultăţii de Urbanism din cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti.
- Proiectul “Redescoperă culorile României” beneficiază de susţinerea mai multor parteneri media printre care se numără: săptămânalul de business Capital şi ArtOut, publicaţie specializată în domeniul arhitecturii şi artei precum şi a mai multor bloggeri specializaţi în artă urbană şi tradiţională, design interior şi amenajări, turism, etc printre care se numără: adelapârvu.ro, subiectiv.ro, arielu.ro, consilierturism.ro, decoresque.ro.