Proiectul Culorile României, ediția a 2-a, a fost lansat!

Policolor susţine cu materiale renovarea caselor și obiectivelor publice din trei comune, trei orașe, pictarea unei noi locomotive pentru CFR Călători, două muzee de interes național, un centru cultural. Anul acesta, tone de materiale vor fi donate de Policolor către 13 proiecte din toată țara.  Investiţia companiei în acest proiect de anvergură naţională este estimată la peste 120.000 de euro.

Cinci lucrări de artă urbană vor fi pictate de către voluntari, profesori și Ambasadori ai Culorilor României pe o suprafață de 3.800 de mp (din care 3.700 mp – vapoarele din Constanța și aprox. 100 mp- locomotiva electrică CFR Călători.

Policolor își propune să identifice, să susțină și să dezvolte modele autentice de urmat: oameni care prin munca lor susțin comunitatea, sate care doresc să își păstreze identitatea și orașe care luptă cu gri-ul și dezvoltă zone de culoare. Numitorul comun – inovația si tradiția”, a declarat Marius Văcăroiu, CEO Policolor, în cadrul conferinței de lansare.

Culorile României” are ca obiective principale sprijinirea cu materiale a proiectelor venite din zona urbană și rurală pe care comunitățile le susțin în fața Policolor și le pot implementa. Proiectele fie contribuie la păstrarea identității arhitectonice, fie își propun să redecoreze suprafețe mari din orașe sau sate, pentru a reîmprospăta viața comunităților, fie sunt lucrări de artă urbană care aduc culoare în zonele urbane, încărcate de gri.

În 2016, Culorile României vor ajunge în trei comune: Mânzălești – Jud. Buzău, Corbi – Jud. Argeș, Luncavița- Jud. Tulcea. Toate cele trei comune menționate au dorit să se înfrățească cu Policolor, după modelul comunei Ciocănești – Bucovina (Culorile României 2015).IMG_3232

Tot în acest an, Culorile României vor ajunge în  trei orașe: Tismana, Râmnicu Sărat și Constanța, pe o nouă locomotivă pictată pentru CFR Călători, două muzee de interes național – Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”, Muzeul de Etnografie Tulcea și la Centrul Cultural Cârțișoara, case și școli din Cârțișoara și Mârșa, Jud. Sibiu

Investiţ Policolor în cele 13 proiecte din 2016 este estimată la peste 120.000 de euro şi constă în furnizarea a peste 12 tone de vopsea, lac, grund, baiț pentru renovarea şi punerea în valoare a obiectivelor stabilite și cheltuieli aferente implementărilor cu voluntari și premii pentru artiștii care au câștigat concursurile de creație.

Cele două concursuri de creație, derulate până la sfârșitul lunii aprilie 2016 de către Policolor s-au adresat studenților, masteranzilor și tinerilor artiști de la facultățile de profil din țară. În doar trei săptămâni de concurs s-au înscris 380 de participanți, au fost depuse 90 de lucrări 13151559_1070585519680505_1615143946100340897_nde creație, iar cele cinci proiecte câștigătoare vor fi aplicate prin pictură pe cele patru vapoare din Constanța (Gară, Pescărie, intrările în oraș dinspre Mangalia și Medgidia) și pe o locomotivă electrică din parcul CFR Călători.

Conform graficului agreat, lucrările la vapoare se vor finaliza la începutul lunii iunie, iar Locomotiva “Pasărea Măiastră” va intra în circulație din 12 iunie 2016.

Echipa dedicată proiectului Culorile României 2016, este formată din angajați și furnizori ai Policolor, reprezentanți ai agenției de comunicare sau parteneri din comunități sau instituții publice. De asemenea, până în acest moment 450 de voluntari au anunțat și ei implicarea în acțiunile din acest an.

colaj

„51 de case, în 51 de zile”

“Culorile României” se adresează tuturor românilor și înseamnă inclusiv aducerea culorii în viața fiecăruia. De aceea, Policolor, care în acest an aniversează 51 de ani de activitate pe piața din România, va lansa la finalul lunii iunie pe pagina de Facebook a campaniei un nou concurs. Premiile oferite vor fi în număr de 51, constând în vopsea necesară pentru reamenajarea a 51 de locuințe.

O direcţie importantă a proiectului “Culorile României” este aceea de a implica în comunitate persoane şi personalităţi, oameni a căror întreagă viață este dedicată culorilor și autenticului românesc. Ei sunt pictori, fotografi, meșteri populari, arhitecți, designeri, etnologi, profesori și cadre universitare.    „Promovăm <<Ambasadorii Culorile României>>, ca modele autentice de urmat. Până la finalul campaniei, fiecare ambasador va oferi comunităţii, prin intermediul platformelor proiectului – website şi pagina dedicată în social-media – lucrări de autor, cunoştinţe legate de pasiunea lor, obiecte de design, workshop-uri, sfaturi de design interior”, a declarat Camelia Dragomirescu, director de marketing Policolor.

Ambasadorii Culorile României, numără anul acesta opt membri: Ovidiu Felipov – cadru universitar, Universitatea Ovidius Constanța,  Ioana Corduneanu – inițiatoarea proiectului Semne Cusute, Nicolae Marghiol – Președinte Asociația Sate Frumoase, Marian Ilie – reprezentant Comunitatea Luncavița , Mihai Grama – Designer de obiect, Ovidiu Daneș – Fondatorul Centrului Cultural Cârțișoara, Anamaria Iuga, etnolog, Sorin Onișor – fotograf.

Proiectul de responsabilitate socială “Culorile României” îşi propune să construiască o comunitate puternică, să informeze pas cu pas despre fiecare acţiune din proiect şi să interacţioneze în timp real cu membrii comunităţii prin intermediul portalului de campanie și al paginii de Facebook Culorile României .

Parteneri instituționali sunt Primăria Constanța, CFR Călători, Muzeul de Artă Constanța, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Parteneri educaționali sunt Universitatea Națională de Artă București – UNARTE, Universitatea Ovidius, Universitatea de Arte și Design Timișoara.