Dam START proiectului Locomotiva Hora!

Dam START proiectului Locomotiva Hora!

NOU PROIECT  în cadrul campaniei ”Redescoperă Culorile României”, Policolor 50 de ani de tradiție

             Dăm START proiectului Locomotiva Hora!

  • Prima locomotivă din țară, pictată cu  motive populare românești, va circula pe ruta

spre litoral în această vară!

  • Vopseaua  auto de la Policolor va pune în evidență creația urbană pe 150 de mp
  • Carmen Nistor, artist vizual, autor al creației Hora, devine de astăzi Ambasador al Culorilor

București, 18.06.2015: Policolor, cel mai longeviv brand de lacuri și vopsele din România demarează un nou proiect în cadrul campaniei ”Redescoperă culorile României”, ce marchează aniversarea a 50 de ani de activitate.

„Moving Art”  – HORA,  prima locomotivă din România pictată cu motive tradiționale românești (Hora), care va circula pe ruta București-Constanța, intră de astăzi în lucru și va fi gata la începutul lunii iulie. La finalul sezonului estival, locomotiva Hora va intra în componența trenurilor care vor circula pe Valea Prahovei, promovând în continuare simbolurile tradiționale.

Proiectul se bucură de susținerea CFR Călători. Astfel, două branduri românești- operatorul național de transport feroviar de pasageri  și Policolor,  vor aduce în premieră culoare și un transport prietenos călătorilor din țară.

Pentru aceasta, începând de astăzi, 18 iunie, artistul vizual Carmen Nistor- autorul creației- își mută atelierul de pictură în Depoul CFR, acolo unde va pune arta pe roate. Alături de Carmen vor sta în primele zile de lucru tehnicieni specializați din cadrul diviziei Policolor Automotive care vor ajuta la realizarea creației artistei.

Locomotiva Hora presupune o lucrare de artă ce va acoperi aproximativ 150 de mp (ambele laturi și o parte din capetele propulsorului electric) și va fi implementată într-o perioadă record de timp (mai puțin de 3 săptămâni), pentru a reveni în circuitorul feroviar în plin sezon estival.

Tema artistică propusă pentru locomotivă este Hora Românească, cu trimitere la motive tradiționale românești întâlnite în cusăturile țărănești, artistul stilizând în perechile dansatorilor din Horă principalele porturi tradiționale românești din zonele istorice ale țării.

Pentru realizarea creației, artistul va lucra cu vopseluri furnizate de Policolor, rezistente la uzura provocată atât de rularea propriu zisă pe traseu a locomotivei, cât și de intervențiile specifice de spălare/curățare/degresare a acesteia,  după revenirea în circulație.

Toate materialele necesare (vopsea, chit, diluant, lac, intăritor) sunt puse la dispoziția artistei Carmen Nistor și a operatorului de servicii de transport CFR Călători de către Policolor Automotive, divizia de soluții integrate pentru domeniul autorefinish.

„Acest proiect ne-a încântat pe toți și implică toată echipa, care este cucerită de idee. Proiectul înseamnă mult pentru Policolor Automotive care este singurul producător local de lacuri și vopsele auto. Vorbește despre autenticitate,  despre România și, nu în ultimul rând, despre calitatea pe care românii o pot genera. Avem mai multe surprize plăcute anul acesta pentru pasionații de culoare, auto și tradiție”, a declarat Cristian Crăiniceanu, Directorul Diviziei Policolor Automotive.

„Este o mare împlinire demararea acestui proiect și mă bucur ca el a fost îmbrațișat de Policolor și CFR Călători. În calitate de ambasador al Culorilor, voi continua să promovez originalitatea, culoarea și arta românească. De mâine , toți cei interesați să vadă cum prinde contur proiectul, vor putea urmări evoluția pe pagina dedicata proiectului din rețeaua de socializare Facebook și pe pagina mea. Întreaga lucrare va fi expusă integral în Gara de Nord,  în momentul în care locomotiva va pleca spre Litoral. Vă aștept pe toți!”, a declarat artista.

Carmen Nistor este artist vizual și doctorand in Arte vizuale la Universitatea Națională de

Arte din București, cu numeroase expoziții naționale și internaționale. Povestea de viață a lui Carmen este una inedită- după 13 ani de activitate în marketing, lucrând pentru companii multinaționale, a decis să-și urmeze vocația de artist. A renunțat la o carieră strălucită în busines și o ia de la zero, inclusiv din punct de vedere al studiilor prin înscrierea și absolvirea Artelor. La 6 ani după acel moment, Carmen este un artist care impresionează prin pasiune, a expus la New York, Varna, Bucuresti, Cluj propriile sale expoziții și  gândește noi și noi proiecte de artă inovative.

=====================

Policolor producător român de lacuri şi vopsele  este liderul regional în zona de SE europeană. Anul acesta, cu ocazia aniversării a de 50 de ani în arta culorilor, producătorul a lansat proiectul de responsabilitate socială ”Redescoperă Culorile României”, proiect care își propune să sprijine comunitățile prin reînvierea  culorilor specific românești. Locomotiva Hora- Moving Art este parte a campaniei Policolor din acest an iar artistul Carmen Nistor care va picta locomotiva electrică cu motive românești tradiționale a devenit Ambasador al Culorilor.

CFR Călători este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de transport feroviar de pasageri de calitate, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.