La aniversarea a 50 de ani de activitate, Policolor lansează
Clubul AMBASADORII CULORILOR,
PRIMUL PROIECT NATIONAL CE PROMOVEAZĂ ROMÂNI CARE PUN ÎN VALOARE CULORILE, ÎNTR-UN MOD UNIC
București, 26 mai 2015: La aniversarea a 50 de ani de activitate, producătorul român de lacuri și vopsele Policolor a lansat un proiect inedit de promovare a românilor a căror viață profesională sau personală este pusă în slujba culorii și, în mod special, a culorilor României.
În cadrul campaniei ”Redescoperă culorile României”, lansată pentru a marca jumătate de veac de activitate, compania a pus bazele primului Club de ”Ambasadori ai culorii”, în care au fost invitați să se înscrie persoane și personalități ale vieții publice și artistice din România care lucrează sau promovează zilnic culoarea, în viața personală și profesională. În calitate de membri ai Clubului, ”ambasadorii culorii” vor contribui la construcția unei comunității naționale sub motto-ul ”Redescoperă culorile României” și vor oferi membrilor acestora sfaturi de design interior, proiecte de arhitectură customizate, workshop-uri de fotografie, ii autentic românești, etc.
În primele de zile de la lansarea proiectului, Clubul Ambasadorilor Culorii numără deja membri care locuiesc în diferite zone ale țării, au profesii diferite dar un numitor comun: descoperă și pun în valoare culoarea într-un mod propriu. Pentru unii culoarea înseamnă redescoperirea tradițiilor, pentru alții culoarea înseamnă transpunerea în imagini a naturii sau ajută la crearea unor spații inovatoare.
Grupul primilor șapte ambasadori ai culorii numără pictori, fotografi, meșteri populari, arhitecți, designeri de interior, creatori de modă, profesori și lectori universitari dar nu numai.
”Prin Clubul Ambasadorilor, Policolor își propune să evidențieze și promoveze oameni pentru care culoarea face parte din viață . Nu este un club exhaustiv este un spațiu în care sunt invitați să se înscrie toți cei care își doresc și acționează în direcția promovării României frumoase, a României eliberată de gri-ul cotidian. Noi îi vom susține astfel încât activitățile sau pasiunile lor să ajungă în atenția unui public cât mai larg”, a declarat Marius Văcăroiu, director general executiv al Policolor.
De profesie economist, Silvia Floarea Toth este unul dintre primii șapte ambasadori ai culorii. Și-a descoperit pasiunea pentru fotografie cu câțiva ani în urmă și a început să promoveze satul natal Mocod, județul Bistrița, pe care îl consideră un izvor de tradiție al României, peste care riscă să se așeze uitarea. Pasiunea pentru fotografie a fost combinată ulterior cu cea pentru costume populare astfel că în prezent, Silvia Floarea Toth organizează expoziții de costume populare în România și străinătate. Silvia consideră că statutul de Ambasador al culorii este deopotrivă o mândrie și o responsabilitate și promite să ducă la bun sfârșit mandatul, asemeni oricărui mocodean adevărat. Ca și ambasador al culorii, Silvia va dona comunității o ie autentică.
După aproape 20 de ani de presă, Adela Pârvu a început o carieră de success ca blogger şi designer de interior, pe care o explică într-un motto optimist: ” o viață avem, colorată să fie!”. Adela caută și aduce în atenția publicului larg stiluri arhitecturale vechi, soluții originale de amenajare a spațiilor – case și grădini, oferă recomandări de amenajări interioare, se implică în proiecte și campanii sociale. Ca ambasador al culorii, Adela Pârvu va oferi comunității Redescoperă culorile României, soluții de design interior.
Gheorghe Tomoiagă, fost primar al comunei Ciocănești, județul Suceava a moștenit arta încondeierii caselor din comuna denumită muzeu de la tatăl său, cel care a inventat obiceiul ”închistririi caselor”. Meșterul Tomoiagă poartă cu mândrie la toate adunările portul popular și este ”strategul” încondeierii caselor și în cadrul programului de renovare susținut de Policolor, prima companie înfrățită cu o comună din România. El este cel care va inspira și coordona lucrările de renovăre a peste 180 de case anul acesta.
Architect dr. urbanist Sebastian Guță este membru fondator al Asociației Absolvenților Urbaniști și Peisagiști din România (AAUPR) și va coordona , din această postură echipele de studenți și voluntari care vor picta cele stații de metrou. Voluntar prin definiție, Sebastian a coagulat în incinta Facultății de urbanism din cadrul Universității Ion Mincu o echipă de studenți și masteranzi cu care dezvoltă constant proiecte de amenajare a spațiilor facultății. Sebastian crede că menirea sa de dascăl o include și pe cea de militant împotriva kitch-ului, de aceea îmbrățișează toate proiectele care apără această misiune.
Auraș Mihaiu este un tânăr din Buzău care a uimit lumea fotografilor în primăvara acestui an, câștigând marele premiu pe România în cadrul unui concurs internațional de fotografie cu o fotografie intitulată ”Alesul oilor”. Ca ambasador al culorii în proiectul Redescoperă culorile României, Auraș vrea să convingă cât mai mulți membri ai comunității online că pentru a spune povești frumoase uneori nu este nevoie de altceva decât de un obiectiv foto.
Luminița Niculiță este cel mai tânăr ambassador intrat în Clubul fondat de Policolor. Elevă în clasa a șasea la școala din comuna Ciocănești, Luminița este o maestră a încondeierii ouălor. Este ambițioasă iar această calitate îi servește atât la școală cât și în timpul liber. Profesional, este un elev de ”zece pe linie”. În timpul liber, este pasionată de meșteșugul încondeierii ouălor, a câștigat numeroase concursuri interne ș internaționale și este dispusă să împărtășească oricui acest talent.
Sorin Onișor, fotograf recunoscut internațional s-a specializat în instantanee românești și cutreieră țara în lung și-n lat în căutarea imaginii perfecte. De profesie dascăl, Sorin și-a descoperit pasiunea pentru fotografie în 2003 și prin intermediul camerei foto a început să descopere și să promoveze România prin culorile și autenticitatea oamenilor ei. În calitate de ambasador al culorii, Sorin va coordona un workshop de fografie la Ciocanesti, pentru membri comunitatii Culorile Romaniei care vor câștiga concursuri pe teme de culoare in fotografie.
Adrian Păun este un architect atipic. El și-a propus să readucă la viață arhitectura tradițională românească și neoromânească deoarece este convins că ”tradițional nu înseamnă învechit”. O casă frumoasă pentru o viață frumoasă este motto-ul după care se conduce în profesie Adrian și este convins că în clădirile care sunt construite în stilul neoromânesc ne recunoaștem sufletul și sufletul poporului nostru, chiar dacă adeseori acesta nu este un proces conștient. Ca și ambassador al culorii, Adrian va oferi consultanță membrilor comunității care vor să facă amenajări sau modificări în locuințele proprii.
Redescoperă culorile României, un program cu și pentru oameni
Policolor, cel mai longeviv producător de lacuri și vopsele din România a lansat la finele lunii aprilie proiectul de responsabilitate socială ”Redescoperă culorile României”, proiect care își propune să sprijine satele românești și comunitățile de acolo prin reînvierea culorilor specifice, readucându-le astfel în circuitul turistic pentru ca românii să se bucure de ele și economia locală să renască iar, pe de altă parte, să schimbe zonele urbane din gri, în zone pline de culoare, oferind orașului optimism, o oază de liniște în stresul cotidian. Investiţia în primele proiecte este estimată la aproximativ 250.000 de euro şi constă în furnizarea de către Policolor a materialelor necesare (tencuieli, vopsele, lacuri, grunduri, emailuri etc) pentru renovarea şi punerea în valoare a obiectivelor de interes public stabilite prin parteneriat, în sprijin logistic pentru implementare, premii și burse acordate în cadrul diferitelor competiții derulate pe parcursul anului 2015.