Lansare Culorile României 2017

Policolor lansează proiectul „Culorile României”, ediţia a III-a

14 tone de materiale în valoare de 150.000 de euro vor fi donate către proiectele din 2017

  • Policolor susţine anul acesta cu materiale proiecte urbane din București, Brăila, Pitești, Filiași, Sibiu și renovarea obiectivelor publice din comunele Vorona-Botoșani și Hășmașu-Arad;
  • La nivel național se desfășoară 15 proiecte către care vor fi direcționate vopsea, lacuri, emailuri și tencuială în valoare totală de 150.000 de euro;
  • 30 de structuri Salvamont din cele 38 existente în țară beneficiază de materiale necesare renovării a 85 de refugii, 20 de cabane și 80 de trasee turistice;
  • Culorile României, Ediția 2017, se desfășoară cu sprijinul a 14 ambasadori, arhitecţi, designeri, fotografi, pictori.

Bucureşti, 15 iunie 2017. Policolor S.A., producător român de lacuri şi vopsele cu o experienţă de peste 50 de ani în piaţă, a lansat astăzi campania naţională „Culorile României”, ediţia 2017, prin care sunt susţinute 15 proiecte de responsabilitate socială din sate, comune și orașe ale României.

„Suntem bucuroși că am ajuns la al treilea an de Culorile României, mai ales că, de la an la an, avem alături de noi tot mai mulți oameni care ne ajută să susținem activ comunitățile urbane și rurale din țară. Estimăm pentru anul acesta că pentru cele 15 proiecte incluse deja în program vom oferi un total de 14 tone de vopsea, baițuri și tencuială. Pentru unele dintre acestea materialele deja au fost  trimise, iar o parte din lucrări sunt în derulare”, a declarat Marius Văcăroiu, CEO Policolor, în cadrul conferinţei de lansare.

„Culorile României” este cel mai amplu proiect de responsabilitate socială, fiind derulat la nivel naţional, care îşi asumă susţinerea comunităţilor urbane şi rurale, alături de a celor profesionale, cu scopul de a creşte calitatea vieţii în comunităţi prin acţiuni de reamenajare, restaurare şi decorare a spaţiilor publice şi private, prin intermediul donaţiilor de materiale (vopsele, lacuri, emailuri, tencuieli decorative).

În 2017, „Culorile României” ajunge în orașele București, Brăila, Pitești, Filiași, Sibiu și comunele Vorona – județul Botoșani și Hășmașu – Arad.  Un proiect special se desfășoară în parteneriat cu Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România, pentru care au fost donați 3.140 litri de emailuri în valoare de 56.600 lei, materiale necesare renovării a 85 de refugii, 20 de cabane și 80 de trasee turistice.

Un alt proiect special este realizat în colaborare cu Asociația Culturală „Nouă ne pasă” prin programul Interesting Times Bureau în parteneriat cu Fundația Calea Victoriei și Asociația Visual Playground. Policolor susține cu materiale realizarea a două picturi murale în zona centrală a Capitalei și o alta la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”.

De asemenea, începând de anul acesta „Culorile României” sponsorizează cu materiale „Muzeul viu de la Tecșești” din județul Alba. Scopul proiectului este de a clădi un muzeu viu al satului, în care vizitatorii să poată experimenta cum trăiau și cum se gospodăreau oamenii din neolitic până în prezent. Publicul va avea acces la o istorie aplicată și va afla informații despre vechile civilizații, cine sunt strămoșii noștri și care sunt legendele transmise până astăzi.

Federația Română de Scrimă primește peste 3 tone de materiale pentru renovarea unui centru de cazare a sportivilor.

Investiţia totală a Policolor în cele 15 proiecte din 2017 este estimată la peste 150.000 de euro şi constă în furnizarea  a peste 14 tone de vopsea, lac, grund, baiț și emailuri pentru renovarea şi punerea în valoare a obiectivelor stabilite şi cheltuieli aferente implementărilor cu voluntari.

„Ambasadorii culorii”

O  direcţie importantă a proiectului „Culorile României” este aceea de a  implica în comunitate persoane şi personalităţi – Ambasadorii Culorilor, oameni a căror întreagă viaţă este dedicată culorilor şi autenticului românesc. Ei sunt pictori, fotografi, meşteri populari, arhitecţi, designeri, profesori ori artiști.  Anul acesta îi avem alături pe Ștefan Bâlici, architect, directorul Institutului Național al Patrimoniului, Andreea Tănăsescu, inițiatoarea proiectului „La Blouse Roumaine”, Vera Marin, architect, lector în departamentul de planificare urbană la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, președinte al  Asociației pentru tranziția urbană, Sabin Cornoiu, președinte al Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România, Gheorghe Țugui, meșter popular din comuna Vorona, jud. Botoșani (creator de măști populare și instrumente muzicale), Aleodor Dură, artist plastic, Suzana Dan, artist plastic, inițiatoarea proiectului Noaptea Galeriilor, Alexandru Ciubotaru (aka Pisica Pătrată), street artist, Doru Răduță, promotor artă urbană, Cristian și Răzvan Scutaru, pictori, Nicolae Marghiol, președintele asociației Cele Mai Frumoase Sate din România și angajații Policolor Aurelian Trancă și Antonio Leca.

Proiectul de responsabilitate socială „Culorile României”  îşi propune să construiască și o comunitate puternică în mediul online, să informeze pas cu pas despre fiecare acţiune din proiect şi să interacţioneze în timp real cu membrii comunităţii astfel formate. Portalul campaniei este www.culorileromaniei.ro, iar pagina de Facebook: facebook.com/CulorileRomaniei.

*******

Proiectul „Culorile României” continuă programul de acţiuni de responsabilitate socială pe care Policolor îl derulează din 2015, momentul aniversării a 50 de ani de experiență în producția de lacuri si vopsele a producătorului.

Despre noi:

Policolor, producător de lacuri şi vopsele cu o experiență de peste 50 de ani în România, oferă soluţii şi produse pentru decorarea şi finisarea casei sub brandurile SPOR, DEKO Professional, CasaBella, Vinarom, sisteme complete pentru refinisarea autovehiculelor, sub brandurile Klar Professional, Klar Ultra, Emaur și Silverpol – în cadrul Policolor Automotive și produse destinate acoperirilor industriale cu arie largă de aplicabilităţi aflate în cadrul Policolor Industrial Coatings.

Produsele Policolor sunt prezente în peste 3.000 de magazine de retail tradiţional, în marile reţele de bricolaj din România și în peste 1.000 de service-uri auto din țară. Compania dispune în prezent de o reţea de 12 magazine proprii.

Grupul Policolor – Orgachim operează două mari unităţi de producţie, Policolor România şi Orgachim Bulgaria, și este liderul regional în domeniul tehnologiei vopselelor şi lacurilor în zona sud-est europeană.

Mai multe informaţii, pe www.policolor.ro,